| Жалпы білім беретін ұйымдарда мектеп оқушыларының тағамын ұйымдастыруға арналған 4 апталық Ас-мәзірі 2025 жыл (қыс-көктем) | |||||||
| 1 апта 1-күн | |||||||
| Тағамның атауы | Тағамның өлшемі | Тағам құрамы | Брутто, г | ||||
| 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | ||
| Бұқтырылған сиыр еті көкөністермен | 60 | 80 | 100 | сиыр еті/жұмсақ еті/ | 90 | 100 | 110 |
| сәбіз | 20 | 25 | 30 | ||||
| қызанақ пастасы | 3 | 3 | 3 | ||||
| пияз | 22 | 25 | 27 | ||||
| бидай ұны | 8 | 9 | 12 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| өсімдік майы | 6 | 8 | 8 | ||||
| Гарнир: бөктірілген күріш | 100 | 130 | 150 | күріш | 37 | 48 | 55 |
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| сары май | 3 | 4 | 5 | ||||
| Сәбіз салаты | 60 | 80 | 100 | сәбіз | 86 | 86 | 108 |
| қант | 2 | 2 | 2 | ||||
| аскөк | 13 | 17 | 21 | ||||
| тұз | 2 | 2 | 2 | ||||
| өсімдік майы | 8 | 10 | 10 | ||||
| Шырын | 200 | 200 | 200 | шырын | 200 | 200 | 200 |
| Сары май | 10 | 10 | 10 | сары май | 10 | 10 | 10 |
| Қара бидай наны | 10 | 15 | 20 | қара бидай наны | 10 | 15 | 20 |
| Бидай наны | 10 | 20 | 20 | бидай наны | 10 | 20 | 20 |
| с ндс | |||||||
| 1 апта 2-күн | |||||||
| Тағамның атауы | Тағамның өлшемі | Тағам құрамы | Брутто, г | ||||
| 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | ||
| Тауық котлеті | 60 | 80 | 90 | тауық филесі | 90 | 120 | 135 |
| қаймақ | 24 | 32 | 36 | ||||
| пияз | 35 | 46 | 52 | ||||
| бидай ұны | 5 | 6 | 11 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| өсімдік майы | 5 | 6 | 7 | ||||
| Гарнир: асылған макарон | 100 | 130 | 150 | макарон | 36 | 47 | 54 |
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| сары май | 3 | 4 | 5 | ||||
| Балғын көкөніс салаты | 60 | 80 | 100 | сәбіз | 18 | 24 | 30 |
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| қырыққабат | 41 | 55 | 69 | ||||
| балғын қияр | 23 | 30 | 38 | ||||
| қант | 2 | 2 | 2 | ||||
| өсімдік майы | 8 | 10 | 11 | ||||
| балғын алмадан компот | 200 | 200 | 200 | алма | 46 | 46 | 46 |
| қант | 10 | 10 | 10 | ||||
| Қара бидай наны | 10 | 15 | 20 | қара бидай наны | 10 | 15 | 20 |
| Бидай наны | 10 | 20 | 20 | бидай наны | 10 | 20 | 20 |
| 1 апта 3-күн | |||||||
| Тағамның атауы | Тағамның өлшемі | Тағам құрамы | Брутто, г | ||||
| 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | ||
| Тұздықты көже сиыр етімен | 200/25 | 230/35 | 250/50 | картоп | 80 | 92 | 100 |
| қызанақ пастасы | 3 | 3 | 3 | ||||
| тұздалған қияр | 14 | 16 | 17 | ||||
| пияз | 12 | 12 | 12 | ||||
| сәбіз | 10 | 12 | 15 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| арпа | 15 | 20 | 30 | ||||
| өсімдікс майы | 6 | 8 | 9 | ||||
| сорпа | 120 | 138 | 150 | ||||
| сиыр еті | 40 | 56 | 81 | ||||
| Қызылша мен алма салаты | 60 | 80 | 100 | қызылша | 55 | 74 | 93 |
| алма | 14 | 18 | 23 | ||||
| өсімдік майы | 3 | 4 | 5 | ||||
| Кисель С дәрумен қосылған | 200 | 200 | 200 | кисель | 24 | 24 | 24 |
| дәрумен С | 0,007 | 0,007 | 0,007 | ||||
| Алма | 150 | 150 | 150 | алма | 150 | 150 | 150 |
| Қара бидай наны | 10 | 15 | 20 | қара бидай наны | 10 | 15 | 20 |
| Бидай наны | 10 | 20 | 20 | бидай наны | 10 | 20 | 20 |
| 1 апта 4-күн | |||||||
| Тағамның атауы | Тағамның өлшемі | Тағам құрамы | Брутто, г | ||||
| 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | ||
| Сиыр еті котлеті | 80 | 90 | 100 | Сиыр еті/жұмсақ еті/ | 75 | 86 | 96 |
| Бидай наны | 14 | 16 | 18 | ||||
| Сүт немесе су | 19 | 22 | 25 | ||||
| Өсімдік майы | 8 | 8 | 10 | ||||
| Кептірілген нан | 8 | 9 | 10 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| сары май | 5 | 5 | 5 | ||||
| жұмыртка | 3 | 5 | 6 | ||||
| Гарнир: картоп езбесі | 100 | 130 | 150 | картоп | 150 | 195 | 225 |
| сүт | 8 | 10 | 10 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| сары май | 7 | 9 | 10 | ||||
| Қызанақ соусы көкөністермен | 25 | 25 | 25 | сары май | 5 | 5 | 5 |
| сәбіз | 25 | 25 | 25 | ||||
| аскөк | 2 | 2 | 2 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| пияз | 10 | 10 | 10 | ||||
| бидай ұны | 1,25 | 1,25 | 1,25 | ||||
| қант | 0,004 | 0,004 | 0,004 | ||||
| қызанақ пастасы | 2,5 | 2,5 | 2,5 | ||||
| кепкен жемістен компот | 200 | 200 | 200 | қант | 10 | 10 | 10 |
| кепкен жеміс | 20 | 20 | 20 | ||||
| Алма | 150 | 150 | 150 | алма | 150 | 150 | 150 |
| Қара бидай наны | 10 | 15 | 20 | қара бидай наны | 10 | 15 | 20 |
| Бидай наны | 10 | 20 | 20 | бидай наны | 10 | 20 | 20 |
| 1 апта 5-күн | |||||||
| Тағамның атауы | Тағамның өлшемі | Тағам құрамы | Брутто, г | ||||
| 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | 7-10 жас | 11-14 жас | 15-18 жас | ||
| Үй кеспесі тауық етімен | 200/35 | 230/40 | 250/50 | құнарландырыл-ған бидай ұны | 16 | 18 | 20 |
| жұмыртқа | 5 | 6 | 7 | ||||
| пияз | 12 | 12 | 12 | ||||
| тауық еті | 97,3 | 111,2 | 139 | ||||
| тұз | 1,5 | 2 | 2 | ||||
| сәбіз | 10 | 12 | 15 | ||||
| картоп | 50 | 55 | 58 | ||||
| сүт | 200 | 200 | 200 | сүт | 200 | 200 | 200 |
| Ара балы | 10 | 10 | 10 | ара балы | 10 | 10 | 10 |
| Қара бидай наны | 10 | 15 | 20 | қара бидай наны | 10 | 15 | 20 |
| Бидай наны | 10 | 20 | 20 | бидай наны | 10 | 20 | 20 |