|
|
|
|
|
|
|
|
Жалпы білім беретін ұйымдарда мектеп оқушыларының тағамын ұйымдастыруға арналған 4 апталық Ас-мәзірі 2025 жыл (қыс-көктем) |
|
1 апта 1-күн |
|
|
|
|
|
|
|
Тағамның атауы |
Тағамның өлшемі |
Тағам құрамы |
Брутто, г |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
Бұқтырылған сиыр еті көкөністермен |
60 |
80 |
100 |
сиыр еті/жұмсақ еті/ |
90 |
100 |
110 |
сәбіз |
20 |
25 |
30 |
қызанақ пастасы |
3 |
3 |
3 |
пияз |
22 |
25 |
27 |
бидай ұны |
8 |
9 |
12 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
өсімдік майы |
6 |
8 |
8 |
Гарнир: бөктірілген күріш |
100 |
130 |
150 |
күріш |
37 |
48 |
55 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
сары май |
3 |
4 |
5 |
Сәбіз салаты |
60 |
80 |
100 |
сәбіз |
86 |
86 |
108 |
қант |
2 |
2 |
2 |
аскөк |
13 |
17 |
21 |
тұз |
2 |
2 |
2 |
өсімдік майы |
8 |
10 |
10 |
Шырын |
200 |
200 |
200 |
шырын |
200 |
200 |
200 |
Сары май |
10 |
10 |
10 |
сары май |
10 |
10 |
10 |
Қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
Бидай наны |
10 |
20 |
20 |
бидай наны |
10 |
20 |
20 |
|
|
|
|
с ндс |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 апта 2-күн |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тағамның атауы |
Тағамның өлшемі |
Тағам құрамы |
Брутто, г |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
Тауық котлеті |
60 |
80 |
90 |
тауық филесі |
90 |
120 |
135 |
қаймақ |
24 |
32 |
36 |
пияз |
35 |
46 |
52 |
бидай ұны |
5 |
6 |
11 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
өсімдік майы |
5 |
6 |
7 |
Гарнир: асылған макарон |
100 |
130 |
150 |
макарон |
36 |
47 |
54 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
сары май |
3 |
4 |
5 |
Балғын көкөніс салаты |
60 |
80 |
100 |
сәбіз |
18 |
24 |
30 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
қырыққабат |
41 |
55 |
69 |
балғын қияр |
23 |
30 |
38 |
қант |
2 |
2 |
2 |
өсімдік майы |
8 |
10 |
11 |
балғын алмадан компот |
200 |
200 |
200 |
алма |
46 |
46 |
46 |
|
|
|
|
қант |
10 |
10 |
10 |
Қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
Бидай наны |
10 |
20 |
20 |
бидай наны |
10 |
20 |
20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 апта 3-күн |
|
|
|
|
|
|
|
Тағамның атауы |
Тағамның өлшемі |
Тағам құрамы |
Брутто, г |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
Тұздықты көже сиыр етімен |
200/25 |
230/35 |
250/50 |
картоп |
80 |
92 |
100 |
қызанақ пастасы |
3 |
3 |
3 |
тұздалған қияр |
14 |
16 |
17 |
пияз |
12 |
12 |
12 |
сәбіз |
10 |
12 |
15 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
арпа |
15 |
20 |
30 |
өсімдікс майы |
6 |
8 |
9 |
сорпа |
120 |
138 |
150 |
сиыр еті |
40 |
56 |
81 |
Қызылша мен алма салаты |
60 |
80 |
100 |
қызылша |
55 |
74 |
93 |
алма |
14 |
18 |
23 |
өсімдік майы |
3 |
4 |
5 |
Кисель С дәрумен қосылған |
200 |
200 |
200 |
кисель |
24 |
24 |
24 |
дәрумен С |
0,007 |
0,007 |
0,007 |
Алма |
150 |
150 |
150 |
алма |
150 |
150 |
150 |
Қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
Бидай наны |
10 |
20 |
20 |
бидай наны |
10 |
20 |
20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 апта 4-күн |
|
|
|
|
|
|
|
Тағамның атауы |
Тағамның өлшемі |
Тағам құрамы |
Брутто, г |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
Сиыр еті котлеті |
80 |
90 |
100 |
Сиыр еті/жұмсақ еті/ |
75 |
86 |
96 |
Бидай наны |
14 |
16 |
18 |
Сүт немесе су |
19 |
22 |
25 |
Өсімдік майы |
8 |
8 |
10 |
Кептірілген нан |
8 |
9 |
10 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
сары май |
5 |
5 |
5 |
жұмыртка |
3 |
5 |
6 |
Гарнир: картоп езбесі |
100 |
130 |
150 |
картоп |
150 |
195 |
225 |
сүт |
8 |
10 |
10 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
сары май |
7 |
9 |
10 |
Қызанақ соусы көкөністермен |
25 |
25 |
25 |
сары май |
5 |
5 |
5 |
сәбіз |
25 |
25 |
25 |
аскөк |
2 |
2 |
2 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
пияз |
10 |
10 |
10 |
бидай ұны |
1,25 |
1,25 |
1,25 |
қант |
0,004 |
0,004 |
0,004 |
қызанақ пастасы |
2,5 |
2,5 |
2,5 |
кепкен жемістен компот |
200 |
200 |
200 |
қант |
10 |
10 |
10 |
кепкен жеміс |
20 |
20 |
20 |
Алма |
150 |
150 |
150 |
алма |
150 |
150 |
150 |
Қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
Бидай наны |
10 |
20 |
20 |
бидай наны |
10 |
20 |
20 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 апта 5-күн |
|
|
|
|
|
|
|
Тағамның атауы |
Тағамның өлшемі |
Тағам құрамы |
Брутто, г |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
7-10 жас |
11-14 жас |
15-18 жас |
Үй кеспесі тауық етімен |
200/35 |
230/40 |
250/50 |
құнарландырыл-ған бидай ұны |
16 |
18 |
20 |
жұмыртқа |
5 |
6 |
7 |
пияз |
12 |
12 |
12 |
тауық еті |
97,3 |
111,2 |
139 |
тұз |
1,5 |
2 |
2 |
сәбіз |
10 |
12 |
15 |
картоп |
50 |
55 |
58 |
сүт |
200 |
200 |
200 |
сүт |
200 |
200 |
200 |
Ара балы |
10 |
10 |
10 |
ара балы |
10 |
10 |
10 |
Қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
қара бидай наны |
10 |
15 |
20 |
Бидай наны |
10 |
20 |
20 |
бидай наны |
10 |
20 |
20 |